Santos fietsen

Een Santos fiets uitzoeken?
Bij Bikers in Heeswijk Dinther, luisteren wij naar uw dromen. Samen bouwen wij uw eigen Santos fiets. Dit doet u met gespecialiseerde mensen, die niet alleen weten waarover ze praten, maar ook uw wensen omzetten naar een perfecte fiets. Natuurlijk kunt u ter voorbereiding ook de website van Santos bezoeken. Zo kunt u direct zien welke Santos fiets het best bij uw wensen past. Mocht u nog een stapje verder willen gaan, stel dan via de optie "customize" uw perfecte fiets samen. Kies zelf uw frame, wielen, versnellingen, zadel en kleuren. U kunt eindeloos variëren, totdat u de perfecte Santos fiets heeft samengesteld. Hierna kunt u de lijst uitprinten en meenemen naar Bikers. Kijkt u bij ons op de website bij Hybride fietsen vindt u onze collectie Santos fietsen terug die op voorraad staan en te testen zijn.


Website Santos
Klik hier voor de Santos website.

Santos Fietsen
Met passie voor fietstechniek en een kritische kijk op het concept fiets, werd in 1997 het Nederlandse merk Santos opgericht door Robbert Rutgrink. Santos fietsen staan garant voor innovatie en kwaliteit. Deze kwaliteit komt uiteraard ook terug op de plaatsen waar dit niet opvalt. Zo heeft een Santos fiets o.a. wielen met verlijmde spaken en een balhoofdstel met roestvrije lagers, die door Santos zelf zijn ontwikkeld.

Santos Custombuilt Bikes
Een Santos fiets wordt door één monteur, met de hand gebouwd. Zelfs de wielen worden nog ambachtelijk met de hand gespaakt. Omdat elke klant andere wensen heeft, maakt Santos custombuilt fietsen. Er wordt eerst goed geluisterd naar wat de klant precies wil gaan doen met de fiets en wat daarvoor nodig is. Wanneer alle wensen in kaart zijn gebracht, zoeken wij vervolgens de beste onderdelen bij elkaar.

Weg met de ketting

Santos fietsen met riemaandrijving zijn snel, stil en schoon. Met deze onderhoudsvriendelijke aandrijving loopt de fiets altijd soepel en is smeren niet meer nodig. Zo min mogelijk onderhoud, dat is ook typerend voor Santos fietsen. Dit is ook de reden waarom Rohloff goed past bij Santos. Rohloff naven zijn zeer onderhoudsarm en behoeven maar eens in de 5000 kilometer onderhoud. Deze naven kunnen niet verbuigen of verlopen en zijn dus veel degelijker dan een achter-derailleur.