Fiets op maat

Welke maat heb ik nodig of hoe moet ik op de fiets zitten, dit zijn vragen die wij vaak horen in onze winkel. Daarom werken wij met diverse meet mogelijkheden zoals fiets, zadel en voet metingen.

We helpen u bij het vinden van de juiste zitpositie door gebruik te maken van het Cyclefit meetprogramma. Deze meting kost €75,- ,maar is gratis bij aankoop van een nieuwe fiets en hoort net als een kopje koffie tot onze standaard service! U krijgt uitgebreid advies en uitleg over de vele mogelijkheden die bij aankoop van uw fiets komen kijken.  

Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

Welke fiets is het beste voor mij geschikt?

Wat is het verschil tussen de diverse Merken en type fietsen?

Kan fietsen met bepaalde fysieke klachten nog leuk worden.

Goede positionering met het Cyclefit meetsysteem

De afgelopen veertig jaar is zeer veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de positie op de fiets. Alle facetten van de invloed van de zithouding op de gezondheid en prestatie van de fietser kwamen daarbij aan bod. Uit statistische gegevens van verzekeraars blijkt dat tot zestig procent van de fietsers klachten heeft. Die klachten lopen uiteen van rug, knie en nek klachten tot zware blessures die het fietsen bijna onmogelijk maken.

Cyclefit is eind jaren ‘80 ontwikkeld door Karel de Vey Mestdagh op basis van diepgaand literatuuronderzoek, veel ergonomische en biomechanische ondersteuning, en uitgebreide testen op zowel wielrenners als toerfietsers. Deze factoren wist De Vey Mestdagh om te zetten in een serie algoritmen die het mogelijk maakt op een verantwoorde manier een goed advies over de positie op de fiets te geven.

Sinds het op de markt komen van Cyclefit zijn meer dan 200.000 fietsers met behulp van een persoonlijk meting in het zadel geholpen. Daarmee beschikt het systeem (een van de eerste en oudste in Europa) over een enorme database van meetgegevens, die mede ten goede kon komen aan een verdere wetenschappelijke onderbouwing. De manier waarop Cyclefit is vormgegeven, maakt het mogelijk het advies aan te passen aan het type fiets en het persoonlijke inspanningsniveau. Cyclefit is dan ook voor 95 procent van de fietsers de ideale tool om de juiste houding op de fiets te vinden. http://www.cyclefit.nl/

Daarnaast werken wij ook met het zadel meetsysteem van het merk Pro, hierbij wordt de tussenafstand van uw zitbotjes bepaald en dit samen met een computer analyse komt hier een zadeladvies uit dat u helpt met het kiezen van het juiste zadel. Deze meting kost €14,95. Bij een nieuwe fiets is deze meting gratis. http://www.pro-bikegear.com/en-gb/saddle-selector/