In juni en juli 2014 fietste Frans Bevers met een internationale groep van San Francisco, Californië naar Portsmouth, New Hampshire: 6231 km in 47 dagen door 13 staten.
Van deze tocht dwars door de Verenigde Staten van Amerikahield hij een gedetailleerd dagboek bij met aantekeningen over het landschap, de steden, de muziek, de mensen en het fietsen zelf. Naast een dag tot dag beschrijving van zijn ervaringen zijn in deze uitgave talrijke foto's opgenomen die onderweg zijn gemaakt.
Rijdend door indrukwekkende landschappen zoals de Bonneville-zoutvlaktes, de Nevada woestijn, Monarch Pass op een hoogte van 3448 meter in de Rocky Mountains, de Black Canyon in Colorado, langs de Mississippi, Lake Erie en over de 'rollers' van Missouri. Maar ook de honderden kilometers langs soja- en maïsvelden en de deerniswekkende 'feed farms' in Kansas komen aan bod.

Frans Bevers (1949) is ontwerper/ontwerp docent en een gepassioneerd fietser.

Bert Wagendorp schreef over dit boek:
'Ik heb het idee om dwars door de Verenigde Staten te fietsen altijd absurd gevonden. Dat vind ik nog steeds. Maar na lezing van dit boek sluit ik niet langer uit dat ik het ooit zal doen.'
- See more at: http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/dagboek-amerika/62958#sthash.ehcsjgaG.dpuf
Recensie(s)
Iedere rechtgeaarde reiziger droomt wel eens van een reis dwars door de Verenigde Staten, maar omdat nu onmiddellijk per fiets te doen? Frans Bevers, al veertig jaar fietsfanaat, heeft dit gedaan in juni en juli 2014. Samen met een groep internationale deelnemers van 'America by Bicycle' fietste hij in zeven weken door dertien staten de 6231 km lange rit van San Francisco naar Portsmouth. Dit fraai geïllustreerde en boeiende reisverslag in pocketformaat is gebaseerd op de Engelstalige blog die hij tijdens de reis voor vrienden bijhield. De meeste foto's zijn gemaakt 'met de fiets tussen de benen als er weer iemand lek reed' aldus de auteur. Het resultaat is een enthousiast verhaal over een rit door een overweldigend landschap, langs fantastische verhalen, die Frans Bevers las op de borden langs de kant van de weg of herinnerde uit films en boeken. Een must voor iedere wielerliefhebber. Zelfs de meest overtuigde automobilist krijgt na het lezen van dit boek de kriebels om de fiets te pakken. Een rijk geïllustreerd reisverslag in pocketformaat van een fietstocht dwars door de Verenigde Staten. Een must voor iedere wielerliefhebber.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Dagboek Amerika

  • €19,00


Tags: Dagboek Amerika, Dagboek Amerika, Webshop > Cyclo kado