• Sugoi Lichtgevende jack.

Sugoi Lichtgevende jack.

Het Canadese Sugoi heeft met het Zap jack niet zomaar weer een fietsjack op de markt gebracht. Naast bescherming tegen de elementen heeft het ook nog iets meer. Als het donker wordt, blinkt het jack pas uit, letterlijk.

Hi-vis, of high-visibility, is hot. Veel merken heb wel een of meer producten die hieraan kunnen voldoen, allemaal met het oog op veiligheid. Overdag is goede zichtbaarheid vaak niet zo’n probleem, maar stap je op de fiets als de zon (bijna) onder is dan wil je juist dat iedereen je goed kan zien. Een paar reflecterende strepen zijn dan een begin, maar voor een automobilist ben je dan nog steeds niet heel goed te zien. Met het Zap jack van Sugoi zal je niet snel onopgemerkt blijven; het gehele jack is namelijk reflecterend! Het speciale materiaal dat door Sugoi zelf ontwikkeld is, licht op zodra het met niet-natuurlijk licht ‘in aanraking’ komt. Dit zijn de kleine puntjes die je van dichtbij wat beter ziet. Groot voordeel hiervan is dat je vanuit elke richting goed zichtbaar bent, als er licht wordt gebruikt althans.

Zichtbaar én droog
De zichtbaarheid van het jack is natuurlijk een grote plus, maar dat is niet de enige eigenschap van het jack. Het is in beginsel een wind- en regenjack. Het jack past heel goed en het materiaal is  soepel waardoor de pasvorm erg fijn is 

Het jack doet zijn werk meer dan goed en beschermt je perfect tegen de wind en regen. De gesealde rits en naden voorkomen dat het water kan binnendringen. Het sluit prettig om je nek met een lekker hoge en comfortabele kraag door het laagje fleece. Op je rug heb je nog drie zakjes waar je makkelijk bij kan. Ook fijn is de lange rug van het jack waardoor deze ook nog een deel van je achterwerk beschermd tegen opspattend water. De mouwen zijn ook lang genoeg.

Wind/regen jas: Sugoi RS Zap Bike Jacket
Kleur: Zwart
Gewicht: 380 gram (maat L)
Prijs: EUR 149,90
(Nu in de maand September introductie aanbieding €119.95)

Plus
+ Extreem goed reflecterend
+ Goede pasvorm, lange mouwen en lange rug
+ Breed inzetbaar; niet alleen als bescherming tegen de elementen, maar ook voor zichtbaarheid

Min
– Manchet van de mouw is niet te verstellen

Conclusie
Niet zomaar een jack dus, de Zap van Sugoi. Naast de uitstekende capaciteiten om je beschermen tegen de regen en de wind ben je ook nog eens erg goed zichtbaar. Daardoor is het jack dus ook meteen breder toepasbaar, want als je ’s morgens of ’s avonds op de fiets zit als het droog is, wil je nog steeds goed zichtbaar zijn voor automobilisten. Doordat de pasvorm erg goed is kan je het jack ook makkelijker over winter- of gewone kleding aan. Daarmee is het dus ook zeer geschikt voor de serieuzere woon-werk fietsers. Feit is wel dat er weinig of geen jacks zijn die beter zichtbaar zijn in het donker dan de Zap van Sugoi!Reacties

Note: HTML is not translated!